HELLIGÅNDSHUSETs historie - i korte træk:
Helligåndshuset på Strøget i København er gotisk arkitektur fra 1296, og med sine over 700 år er det en af hovedstadens ældste bygninger.
Oprindeligt er Helligåndshuset grundlagt som hospital for de fattige, hvor de syge blev plejet af Helligaandsordenens søstre. Først i 1600-tallet blev det daværende gamle kloster omdannet til tugthus/børnehus. En periode har det været tekstilfabrik med stordrift. Husets næste funktion var som gravkapel, indtil det blev forbudt i 1858. I 1900-tallet blev bygningen brugt som folkebibliotek i 40 år - frem til 1957.
I dag er det kultursted for kunstudstillinger, bøger og basarer.
Om udstillingsforløb og sammenhæng
Igennem 10 år har Helligåndshuset med sin smukke søjlehal og sine høje vinduers lysindfald dannet en flot kontrast til og ramme om IMAGOgruppens samtidskunst. Og med sin centrale placering på Strøget midt i storbyens hjerte vil der altid være udstillingsgæster, turister og kunstinteresserede lige uden for vores åbne dør.
Som oplyst på forrige side INFO har IMAGO-gruppen desværre ikke sin årlige forårsudstilling i 2025 i Helligåndshuset pga. et renoveringsprojekt, der først forventes færdigt ved udgangen af 2025. Vi regner med at være tilbage i foråret 2026.
Vores forårsudstillinger plejer at foregå med en fernisering på åbningsdagen og igen en fyraftensfernis om fredagen, hvor der udover udskænkning også plejer at være en event eller musik. Vi har i tidens løb også haft kammermusik, rap, guitar, afrikansk musik, mundharpe og digtoplæsning.
Og der er gratis adgang til vores udstillinger.